Monday, April 28, 2008

Nov pocetak za Ejmi


Ejmi Vejnhaus osvojila je tri nominacije za ovogodišnju dodelu britanskih Ivor Novel muzičkih nagrada, koja će biti održana 22. maja u Londonu.

Najpoznatija pesma problematične pevačice "Rehab", nominovana je u kategoriji za najprodavaniji britanski singl, a pesme "Love is a loosing game" i "You know I'm no good" su pokupile nominacije kao "pesme sa najboljim tekstom".

Ove poslednje nominacije, stigle su samo dva meseca nakon što je Ejmi bila apsolutni pobednik večeri na dodeli Gremi nagrada, kada je osvojila pet statua.

Britanska pevačica, kojo britanski tabloidi ove nominacije vide kao šansu za "nov početak" bi uskoro trebala da počne sa radom na novom albumu.

Ejmi trenutno sa Markom Ronsonom snima naslovnu numeru za novu avanturu "najboljeg tajnog agenta", "James Bond: Quantum of solace".

Njeni "rivali" na ovogodišnjoj dodeli, biće Mika sa pesmom "Grace Kelly" i "Beautiful liar", duet Bijonse Nouls i Šakire.

Album "In rainbows" benda Radiohead nominovan je za najbolji album, dok su za najbolju savremenu pesmu nominovani Kejt Neš sa pesmom "Foundations" i bend The Klaxons sa pesmom "Golden Skans".

No comments: