Monday, April 28, 2008

1-5. jul Castle festival , Smederevska tvrdjava

Castle festival, najveća smotra metal imena na Balkanu, biće održan na Smederevskoj tvrdjavi u julu sledeće godine. Tokom pet dana festivala, videćemo bendove kao što su Judas Priest, Helloween, Sodom, evrovizijski pobednici Lordi i drugi.

Ceo prostor Velikog grada tvrdjave u Smederevu postaće "bojno polje" za oko 40 svetskih, odnosno 20 domaćih bendova, od prvog do petog jula ove godine.

Organizatori Castle festivala, Terranostra promotions i Lupa BG, najavili su nastupe Britanaca Judas Priest (do sada nevidjenih u Srbiji!), Cradle Of Filth, nemačkih trash metalaca Sodom, i Helloween, koji smo prošle godine gledali i slušali u beogradskom SKC-u.

Posebna poslastica, kako je najavljeno, biće prvi do sada live nastup projekta Avantasia! Bivši i sadašnji članovi bendova Edguy, Stratovarius, Gamma Ray, Kiss i drugih, okupljeni pod imenom Avantasia, predstavljaju gorostasni live performans, koji se jedino može nazvati metal operom. Kako kažu organizatori, na bini će nastupiti izmedju 15 i 20 renomiranih muzičara iz žanra, kojima će se pridružiti Roj Kan (Kamelot), Alis Kuper, Amanda Samervil i drugi, a sve pod "budnim okom" Tobajasa Sameta. Zanimljivo je da su članovi Avantasie bili oduševljeni prostorom Smederevske tvrdjave, i insistirali da se ceo koncert snima, kako bi bilo upriličeno i video izdanje.

U Smederevu nas očekuju i nastupi At The Gates, Soil Work, Sybreed, Ensiferum i mnogih drugih!
Komplet karata može se nabaviti po ceni od 5.300 dinara - preko zvaničnog sajta, Eventima, u IPS prodavnicama... Organizatori predvidjaju da će Castle posetiti izmedju 30.000 i 50.000 ljudi!

Open air festival ne bi bio to što jeste, da za posetioce nije obezbedjen i kamp. Više informacija o lokaciji, ceni boravka i drugim detaljima, biće uskoro saopšteno

No comments: