Monday, April 28, 2008

DJ A xwell , Migel Migz i Metju Dir na EXIT-u

Svetski poznati DJ Axwell, Migel Migz i Metju Dir, nastupiće na ovogodišnjem EXIT-u koji se od 10. do 13. jula održava u Novom Sadu.

Axwell i Migz će na Dance areni nastupiti u subotu, 12. jula, dok će se Dir za gramofonima naći prve večeri festivala, 10. jula.

Tvorac planetarnog hita "Fell The Vibe", švedska haus zvezda DJ Axwell, karijeru je započeo početkom devedesetih godina, puštajući komercijalni haus u gej klubovima.

Nekoliko godina kasnije, udružio se sa kolegom Robijem Riverom i tog trenutka njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Počinje da nastupa širom sveta a planetarnu popularnost stiče 2004. godine kada je njegov hit "Fell The Vibe" dospeo na vrhove muzičkih top-lista.

Axwell se bavi i produkcijom a radio je brojne remikse za Madonu, Deep Dish i mnoge druge. Poznat je i po rezidenturi popularnih "Paša" žurki sa Ibice, prenosi "Blic".


Njegov kolega, Amerikanac Miguel Migz, na EXIT-u će nastupiti sa Sarom Šou koja će mu pružiti vokalnu podršku.

Poznat je po fantastičnom spoju hausa, fanka i soula sa prizvukom jamajkanskog regea. U svet muzike, Miguel ulazi kada je imao samo osamnaest godina.

Tada je bio gitarista i pisac pesama benda Santa Kruz koji se raspao 1990. godine. Potom, Migz kreće u solo karijeru.

Prvi miks "Nude Dimensions" izdaje 1999. godine. Pet godina kasnije, Migel u Londonu dobija nagradu za najboljeg svetskog haus DJ-a.

"To je muzika u kojoj možeš da uživaš dok je slušaš kod kuće, u klubu, gde god poželiš. Nije obavezna da se sluša samo na dens podijumu. Zato i jeste tako dobra", izjavio je Migel u jednom od intervjua.

Tokom svoje impresivne muzičke karijere, Migz je sarađivao sa imenima kao što su Lajonel Riči, Mejsi Grej, Britni Spirs... Radio je i muzikau za seriju ''sex i grad''.


Metju Dir je pokazao interesovanje za inteligentan tehno zvuk, pravac minimal, i posle nekoliko godina za etiketu MINUS, izdaje album pod pseudonimom Fals. Do sada je izdao četiri albuma, a poslednji ove godine, pod imenom "Asa Breed Black Edition.

No comments: