Friday, April 11, 2008

'' Gang of four '' u maju u Beogradu


Kultni engleski pank bend nastupice 9. maja u SKC-u. U basti Studentskog kulturnog centra odsvirace vecinu pesama sa svoja prva dva albuma, po mnogima najbolja. Ovo ce biti njihov prvi nastup u Beogradu, a starije generacije verovatno pamte njihov koncert u Zagrebu 1981. godine, kada su predgrupe bile ''Haustor'' i ''Sarlo Akrobata''. Njihov album koji je izasao iste godine pod nazivom ''Solid gold'' prodat je u neverovatno velikom tirazu u tadasnjoj Jugoslaviji.
Grupa je nastala u Lidsu, a oformili su je pevac Dzon King, gitarista Endi Gil, basista Dejv Alen i bubnjar Hugo Barnam. Njihov prvi album '' Entertaiment'' objavljen 1979. godine, odmah je doziveo veliki uspeh, dok je drugi '' Solid gold'' bio na tragu svog predhodnika, ali zbog cvrstih stavova clanova benda i i borbe protiv cenzure, uspeh grupe poceo je da opada i nikada nisu stigli na zasluzeno mesto. Njihova dva naredna albuma nisu postigla ocekivani uspeh i gripa 1984. godine prestaje sa radom. Devedesetih godina su se ponovo okupili na kratko, a 2004. se ponovo okupljaju i objavljuju rimejk albuma '' Return the gift'' . Uskoro se ocekuje i izlazak njihovog studijskog albuma.
Do tada, kao sto je receno, Beogradjani mogu da ih vide i cuju u SKC-u 9. maja , cena karte je 2.000 dinara, a prodaja karata pocinje 7. aprila

No comments: