Monday, April 14, 2008

Bregovic ce biti producent prvog solistickog albuma Toncija Huljica

Goran Bregović i Tonči Huljić, dva muzičara sa eks-ju prostora koja su i u inostranstvu svojom muzikom postigla veliki uspeh, odlučili su da udruže snage na novom Huljićevom albumu, koji bi trebalo da se pojavi na jesen.

Odlučio sam da za producenta odaberem upravo Bregovića, jer nas dvojica muzički slično razmišljamo, a smatram da će se naša saradnja pokazati izuzetno zanimljivom - kaže Tonči Huljić, koji je već komponovao većinu instrumentala za svoj album, čiji je radni naslov „Mediteran".

Prvi Huljićev solistički album objaviće londonska izdavačka kuća „Haš mjuzik", koju je splitski kompozitor osnovao zajedno sa britanskim menadžerom i producentom Melom Bušom, a čiji je prvi projekat, ženski krosover kvartet „Bond", ostvario veliki uspeh.

- Goran i ja prvi put sarađujemo ovako blisko i pokušavamo da stvorimo svojevrstan mediteranski zvuk. Baza nam je klavir sa minimalnim aranžmanima, ali nije nemoguće da u priču uključimo i pevače.

Budući da Brega ovih dana sa svojim orkestrom odlazi na turneju po Meksiku, sa koje se u Evropu vraća početkom juna, dva muzičara će projekat započeti najverovatnije početkom leta.

No comments: